Afdrukken

Carnaval 2014

Alweer een jaar geleden dat deze Tone een verslagje tikte.

Helaas moest ik eerst mijn scriptie over het slaappatroon van eendagsvliegen afronden voor mijn studie, en dat bleek nogal tegen te vallen.

Wel is er een heleboel gebeurd in de tussentijd, dus ik zal even een korte samenvatting maken.

Volgens mij hebben we het afgelopen jaar geen enkel optreden in Zweden gehad, de rest weet ik niet meer zo precies, dus vanaf nu gaat dit verslag enkel nog over hetgene dat nog vers in het geheugen ligt, en dat is natuurlijk Carnaval 2014!

Afdrukken

Carnaval 2013Het zit er weer op, en daar zit je dan opeens zomaar in je uppie zonder je maatjes om je heen onbelangrijke dingen te doen dat men dagelijks leven noemt. Carnaval is voorbij..... Wat een ellende!
Afdrukken

Prinseninstallatie Narveure 2012

Het is november, het traditionele begin van het vijfde jaargetijde, en ook in Dordrecht gaat dan het Carnavalseizoen van start en zo waren de Rolling Tones te gast bij de prinseninstallatie van Narveure.Het thema van deze editie is Flowerpower, en natuurlijk hebben we maandenlang na zitten denken hoe we daar als kapel het beste bij aan zouden kunnen sluiten.
Het eerste wat je dan te binnen schiet is de kenmerkende kleding die men in die periode droeg. We hebben dan ook een speciale kledingcommissie ingesteld die de geschiedenisboeken ingedoken is en vervolgens met de daar opgedane kennis op zoek gegaan is naar cultureelhistorisch correcte outfits.
Wat hebben ze hun best gedaan en wat hebben we veel kleren gepast: wijde broeken, regenpakken (ook toen regende het al vaak), poncho's en ook een maliënkolder maar dat bleek gelukkig een leesfout bij het bestuderen van de geschiedenisboeken te zijn.
Uiteindelijk besloten we om flowerpower letterlijk te nemen en werd er gekozen voor kleurrijke blouses met bloemenmotief. We hebben tevens nog geprobeerd ons haar lang te laten groeien maar dat bleek voor de meeste heren toch al een paar jaar te laat te zijn.

Afdrukken

Derde prijs bij de Nederlandse open Kampioenschappen voor DweilorkestenDe kop is eraf, ons allereerste optreden van het seizoen zit er weer op. Dit keer was dat deelname aan het nederlands kampioenschap voor dweilorkesten in Leidschendam. Hoe het ons daar vergaan is, lees verder zou ik zeggen want anders sta je morgen voor lul in de kantine in de pauze op het werk omdat je de enige bent die niet mee kan praten over de spannende belevenissen van de Rolling Tones.